Villapesuohjelman Syntymäpäivätapaaminen!

Villapesuohjelma; jakso 2

Villapesuohjelman synttärit!

Juhlat tulossa

Villapesuohjelman syntymäpäiviä juhlitaan yhdessä. Tänä vuonna juhlat järjestetään Zoom – alustalla netissä. Jokainen voi osallistua juhliin siis suoraan omalta kotisohvalta.

Villapesuohjelman synttäritapaaminen 17.1.
klo 12-14

 
Ilmoittaudu mukaan villapesuohjelman synttäritapaamiseen sunnuntaihin 17.1. klo 10 mennessä! Mukaan pääsee 100 ensiksi ilmoittautunutta. Lähetämme sähköpostitse linkin zoom-tapaamiseen ilmoittautumisajan päätyttyä.

SYNTTÄRI OHJELMA

Mitä siellä oikein tehdään?

Neulontaa yhdessä

Tärkeintä on yhdessä tekeminen! Istutaan siis hetkeksi alas ja neulotaan hyvässä seurassa. Juodaan kupposet kahvia ja nautitaan pala kakkua.

Arvontaa

Syntymäpäivillä on mahtavaa järjestää jotain ohjelmaa.     Tällä kertaa arvomme osallistujien kesken. Arvonta suoritetaan synttäreillä ja voittaminen edellyttää ”kuulolla” oloa.

Esitellään syntymäpäivä-lahjaksi sopivia ideoita!

Esittelemme viikon aikana syntyneitä ideoita ja yhteistyö – kumppaneiden antamia vinkkejä.

Jokainen saa osallistua

Synttärivieraat pääsevät myös kertomaan omia ideoitaan. Ota siis mukaan neulomuksia, joita ajattelit aloittaa #villapesutammikuu haaseeseen ja kerro vinkkisi muillekin.

Taito Shop Oulu

Tammikuun villapesuhaasteen yhteistyökumppanina on Oulun Taito Shop. Järjestämme Tammikuun aikana monenlaista mukavaa yhdessä ja Taito Shopin väki esittelee mukavia syntymäpäivähaaste – ideoita villapesuhaasteeseen. Taitaapa sieltä olla tulossa huikeita alennus-koodejakin. pysykää kuulolla. 

Mukana pussukka

Ensimäinen Taito Shop Oulun tarjoama tarjous on 20% alennus tähän meidän suunnittelemaan Mukana pussukka – tarvikepakettiin. Tarjous on voimassa 12.1.-18.1.2021 välisenä aikana Taito Shop Oulun verkkokaupassa.

"Villapesusynttärit on nyt netissä. Se on huisaa, että osallistua voi, vaikka asuisi kuinka kaukana"
Katri

MUKANA -pussukka

Mukana- pussukka

Suunnittelimme ohjeen tähän pellavalangasta neulottavaan pussukkaan yhteistyössä OulunTaitokeskuksen kanssa.

Tarvipaketti on myynnissä Oulun taitoksekuksen verkkokaupassa ja kivijalkamyymälässä Oulun rautaieaseman vieressä, Taito-Shopissa.

Tarvikepaketin materiaalien avulla neulot suloisen pellavaisen pussukan esimerkiksi käsityöpussiksi. Tekniikkana tässä käytetään mosaiikkineuletta, joka on sekä innostavaa neuloa, että kaunista katsella. Pussukka valmistuu nopeasti ja onkin mitä mainioin joka vuodenajan käsityö. Halutessasi voit lisätä pussukkaan vuorin.

Pellavaa ja nahkaa

Tekemispaketti pellavaisen neulepussukan valmistamiseen. Valittavanasi on paketti nahkahihnalla tai ilman hihnaa. Paketit sisältävät lisäksi yhteensä 100 g mustaa ja 100 g valkaisematonta Veera-pellavalankaa, nahkahihnan, punoskudenyörin, ”Kotona käsin tehty 2020” -merkin sekä ohjeen pussukan valmistamiseen.

Yhteisneulonta alkaa 14.8.2020 Oulun Taitokeskuksen järjestämässä Taiteiden yö- tapahtumassa. Lisätietoja tapahtumasta löydät meidän instagramista.

Villapesupyyhe

Mukana -villapesupussukka on jatkoa aiemmin ilmestyneelle Villapesupyyhkeelle. 

Villapesupyyhe on mukava käytössä ja oivallinen vieminen vaikkapa mökille lahjaksi.

 

Uudessa jaksossa kerromme lisää
MUKANA -pussukasta

"Tervetuloa neulomaan kanssamme, ota kuppi hyvää kahvia ja liity seuraan"
PIRJO JA KATRI
Neulesiskot

Kesä 2020

Meidän kesäloma

Tämä kevät on ollut hyvin kummallista aikaa. Olemme eristäytyneet koteihimme ja nyhjöttäneet omissa oloissa joa aivan liian pitkään. Mutta sehän sinä jo tiesit, kaikki sen tietää, ei siitä siis sen enempää.

Matkaan nyt lähdettiin

Me ei millään meinattu osata tehdä päätöstä, uskalletaanko koronan vuoksi lähteä matkaan. Lopulta kuitenkin päätettiin, että se on menoa nyt. Pyrime tekemään kaikki mahdolliset turvatoimet ja silti  nauttimaan vihdoinkin tästä ihanasta yhteisöstä.

”Älkää kertoko Katrille ja Helille, että mie en oo ennen ajanu tätä autoa” 

Pirjo

Lähdettiin matkaan asuntoautolla. Se oli ihana seikkailu. Haettiin Heli kotikulmiltaan ja lähdettiin ajelemaan kohti Jyväskylää. Pirjo oli ihan ensimmäistä kertaa tämän asuntoauton ratissa, joten aluksi kaikki tuntui himppasen jännittävältä, mutta nopeasti auto alkoi tuntumaan tutulta.

Ensimäinen yö vietettiin Äänekoskella. Siellä oli oikein mukava leirintäalue ja viettettiin oikein ihana ilta saunoen ja syöden.

Titityy

Se oli onnellinen hetki

Kuvassa Heli (Cottoneita ja muitakin matskuja-podcas) ja Maikki (Maikinkontti podcast) Rakkaat ystävät ja Villapesumosaikki huivit.

Vietettiin mukava päivä

Voi onni, oli aivan mieletön tunne päästä viimeinkin Jyväskylään ja Toivolan vanhan pihan tunnelmaan. Titityyn järjestämään pienimuotoiseen neuleiltaan oli saapunut muitakin neulojia, oli ihan huikeaa päästä vaihtamaan kuulumisia.

Me kuvattiin YouTube – live, jossa kierreltiin lankojen keskellä ja ihailtiin. Kyllä se on semmoinen lankataivas, ettei paremmasta väliä. Paina tuosta alapuolen linkkiä, jos haluat käydä kurkkaamassa, miltä siellä näytti.

Käytiin keskustassa syömässä ja vierailtiin myös Neuloosissa. Me ei ollakkaan siellä ennen käyty ja kokemus oli erittäin postiivinen. Saimme hyvää palvelua ja oli kiva ihastella lankoja.

Uusimmassa jaksossa kerromme lisää matkasta ja ostoksista joita tehtiin

"Ei sitä ihmeitä tarvita, että viihdytään. Vähän lankaa ja puikot, ja ne ihanat neulesiskot"
Pirjo ja Katri
Villapesusiskokset

Muista käydä myös verkkokaupassa.

Briossipalmikkopipo Villapesuohjelman tapaan.

Uusi ohje on julkaistu 20.02.2020

Ohje syntyi silkasta rakkaudesta kaksiväriseen briossiin ja tarpeesta hyödyntää ihania jämälankoja. Me ollaan saatu ohjevideoista paljon positiivista palautetta, joten päätettiin lähteä kokeilemaan ihan uudenlaista tapaa kirjoittaa ohje. Ohjeen runko löytyy ”paperilta” kirjoitettuna muistilappusen tapaan, ja ohjeeseen syvennytään videoilla ihan juurta jaksaen. Videot voi katsoa halutessaan vaikka kuinka monta kertaa.

Ohjeessa käydään läpi koko pipon neulominen ihan kohta kohdalta, alkaen silmukoiden luomisesta kaksi väristä aloitusta käyttäen, ja päättyen pipon kavennuksiin ja päättelyyn.

Briossipalmikkopipo Villapesuohjelman tapaan

Testinoulojilta saimme hyvää palautetta, jokainen testineuloja sai pipon tehtyä ohjeen mukaan, ja oppi briossin kahdella langalla yhtä aikaa neulomisen salat.

Pipo neulotaan kahdella kaksinkertaisella langalla yhtä aikaa. Sen neulomiseen on helppo upottaa monia erilaisia jämälankoja. Jos briossin neulonta on vielä uutta, on hyvä pitää korosteväri ja kontrastiväri selvästi erin värisinä.

Briossipalmikkopipo Villapesuohjelman tapaan.

Käytä somessa hästägiä #vpobriossipalmikkopipo, niin mekin pääsemme seuraamaan projektisi edistymistä.

Ohjeen löydät linkistä https://www.villapesuohjelma.fi/villapesuohjelman-verkkokauppa/briossipalmikkopipo-villapesuohjelman-tapaan/

Ihania silmukoita!!!

Olipa meillä juhlat

Villapesuohjelma täytti 2 vuotta 17.1.2020

Järjestimme juhlat Oulun Taitokeskuksella heti Käsityö lauantai-tapahtuman perään. Vietettiin aivan hurjan hauska ilta yhdessä neulesiskojen kanssa. Meillä nelojilla ei paljon kummempaa ohjelmaa tarvitse olla, kunhan vaan neulomme ja juttelemme. Kahvit juotiin ja pullat syötiin. Muutama suklaakin maistettiin, vaikka sokerilakossa ollaankin.

Päästiin kysymään ihan tuoreeltaan Minna Sorvalan tunnelmia, kun hänen villasukka-ohje on päässyt Laineen uuteen sukkakirjaan! Onnea Minna!

Illan päätteeksi mentiin vielä syömään porukalla, kylläpä maistui ja mieli oli niin hyvä, että hymyilyttää vieläkin.

Ollaan mietitty, että mikähän se olisi sellainen tapahtuma, jota täällä Oulun seudulla kaivattaisiin?

Ehkäpä jotain viikonloppu-retriittejä voisi olla, neulontaa ja hyvää ruokaa. Ei kai sitä ihminen paljon muuta tarvitse?

Ovela, neulesormus

Sen pitäisi olla sellainen, että se ei tartu vaatteisiin ja josta lanka kulkee läpi, tekemättä ikävää uraa sormen päälle. 
Siis neulojan sympooli, jota tahtoo kantaa mukanaan jokaisena päivänä ja joka on samalla hyödyke, arjen apuri.
Niin syntyi Woolfox sarjan ensimäinen koru; Ovela

Ovela neulesormus

Suunnittelutyö oli pitkällinen projekti, se pyöri mielessä öisin ja silloin, kun neule soljui sormilla illan hämärtyessä. Se ei tuntunut syntyvä mielensopukoissa, poukkoili vaan ja kurkisteli.

ovela neulesormus

Oli pakko puristaa, ottaa kynä käteen ja piirtää. Piti piirtää ja kirjaimellisesti vääntää, jos nyt ei ihan rautalangasta, niin kuparista kuitenkin. Tein prototyyppejä ihan hirmuisen määrän. Sahasin, taivutin, viilasin, hioin, kokeilin ja petyin. Kerta toisensa jälkeen.

Piirsin lisää, leikkasin paperista, teippasin ja kokeilin.Päivästä toiseen ja kolmanteenkin ja sitten lopulta, kaava oli valmis.

Vielä vähän vastoinkäymisiä ja kömmähdyksiä, mutta lopulta ja viimein, sormus oli valmis. Siitä tuli ihana ja ihan heti rakas.

Ovela on hyvä apuri neulojalle.

Kysyin apua nimen valintaan, koska se tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta ja sopiva nimi löytyikin hyvän ystäväni idearikkaudesta.

Siitä tuli Ovela!

Voit tilata Ovelan itsellesi sähköpostilla suoraan minulta, pirjo.lakkapaa@pp.inet.fi tai jättää kommenttia täällä nettisivuilla.

Pikkujoulut

Voi miten ihanaa onkaan odottaa pikkujouluja!

Järjestämme Taitokeskus Oulun kanssa yhteistyössä pikkujoulut TaitoShopilla, Oulun Rautatieaseman vieressä 13.12 klo 17-20. Tervetuloa! Tilaisuus on avoin kaikille!

Luulenpa, että siellä me neulotaan Villapesupyyhkeitä, tai sitten jotain muuta. Luvassa on siis vaapaamuotoista yhdessäoloa, yhdessä neulontaa ja rupattelua.

Taitokeskus järjestää jotain pientä työpajaa, jossa halukkaat voi vierailla. Klögipannu on kuumana, ja pikkujouluun osallistuvat saavat myös tehdä ostoksia Shopin puolella illan aikana.

Koska kyseessä on pikkujoulu, haluttiin tietenkin tuoda juhlaan hiukan mukavaa jännistystä lahjojen muodossa. Jokainen, joka lahjan tuo, myös lahjan saa. Sehän on hauskaa, vai mitä arvelette? Lahjapuotihan on auki, joten lahjan pystyy hankkimaan vaikka siinä juuri ennen juhlan alkua TaitoShopin ihanista aarteista. Lahjan hinnaksi päätettiin noin 5e.

Me Villapesunaiset toivotaan täydestä sydämestä, että mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Tämä yhteisö on niin paras!

VillapesupallotTänään me ollaan taas jännän äärellä.
Uusi ohje on julkaistu Ravelryssä.
Villapesupallot on pitkänmallinen huivi, siinä leikitellään erilaisilla pallopintaneuleilla.
Kaikki pinnat ovat helppoja,
ne oppii nopeasti ulkoa,
eikä kaavioita tarvitse seurata koko aikaa.

Aivan uutena juttuna me ollaan nyt perustamassa omaa verkkokauppaa.
Verkkokaupan tarkoitus on mahdollistaa ohjeen saaminen myös sellaisille neulojille,
jotka eivät ole liittyneet Ravelryyn.
Meillä ei ole aiempaa kokemusta verkkokaupan perustamisesta,
joten opettelu on ollut melkoinen projekti.
Onneksi lähipiirissä on ihminen joka on auttanut meidät hyvästi alkuun.
Opettelu jatkuu!

Kiitos kun tulit
ja
olet!

Oulun Kädentaitomessut

Meillä oli ilo osallistua Oulun kädentaitomessuihin yhteistyössä Taitokeskus Oulun kanssa. 

Suunnittelimme Villapesuohjelman tyyliin sopivan pellavapyyhkeen. Pyyhkeeseen on käytetty Veera pellavalankaa, joka on  100% pellavaa. 

Taitokeskuksen tytöt olivat tehneet tekemispaketista todella ihanan näköisen. Kaunis paperipussi sisältää langat, ohjeen, nahkaisen ripustuslenkin ja taitokeskuksen ommeltavan merkin.

Aivan uskomattoman ihanaa oli se, että paketit menivät hyvin kaupaksi ja me saatiin hyvää palautetta. Moni ihana onkin jo saanut pyyhkeen neulottua ja kertonut olevansa oikein ihastunut tekemäänsä. Se on sitä parhautta, jota on välillä oikein vaikea uskoa todeksi.

Miten neulon villasukan

Minulta on kysytty usein, miten ihmeessä osaan neuloa villasukat ilman ohjetta?

Siihen en kyllä oikeastaan osaa edes vastata. Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, kuka perusvillasukan minulle opetti, vai opettelinko sen ihan itse jostakin ohjeesta. Yhtä kaikki. 

Inhosin laatikkokantapäätä, sitä silmukoiden poimimista ja sitä kaikkea.

Vaikka harmaat villasukat on ihan parhauta, kauniit, värikkäät luxuslangat ovat avanneet ovet minunkin villasukkainnostukseen.

Kauniin värinen ja mukavan tuntuinen lanka innostaa neulomaan ja neulesuunnan vaihtaminen on helpottanut kantapäätuskaa. Neulon siis nykyään lähes aina villasukat varpaista varteen.

Pirjo