Jakso 140

Villapesuohjelma, YouTube- kanava

Jakso 140

Jakso 140 kuvattiin perjantaina 2.6.

Valitettavasti äänen kanssa oli tekninen ongelma ja koko jakson ääni rätisee. Onneksi aika moni on jakson silti jaksanut katsoa jo nyt kun tätä kirjoitellaan.

Jyväskylän Kesän Neulefestarit TOIVO Festarihuivi lankasetti
Jyväskylän Kesän Neulefestarit TOIVO Festarihuivi lankasetti

Alamme neulomaan Toivo -huivia yhteistyössä Lankakauppa Titityyn kanssa. Jokainen yhteisneulontaan osallistuva neuloo huivin kotonaan ja kesän neulefestareilla sitten otetaan yhteiskuvia huiveista.

Toivo-huivi on helppo pitsihuivi vaikka ensimmäiseksi pitsineuleeksi. Huivi neulotaan leveyssuunnassa ”siivestä siipeen”, Neulefestareiden virallisen festarihuivin ohje ostettavissa Titityyn verkkokaupasta

https://titityy.fi/fi/product/neulefestarit-toivo-festarihuivi-neuleohje/20879

Lisätietoa festareista:

https://titityy.fi/fi/category/jyvaskylan-kesan-neulefestarit/293

Jyväskylän Kesän Neulefestarit TOIVO Festarihuivi

Tässä vielä kuva huivista. Kuva on lainattu titityyn verkkosivuilta.

Olemme innoissamme tästä yhteisneulonnasta. Vaatekaappissa on yksivärisen pitsihuivin mentävä tosi iso aukko, eli tämä tuli kuin tilauksesta.

Toivottavasti sinäkin lähdet mukaan.

Valmiita neuleita on pari. Pirjolla päällä uusi paita. Silmukkamäärät on jälleen Leeni Hoimelan suunnittelemasta Rai Rai paidasta. Ohje on suomeksi julkaistu Taito-lehdessä vuonna 2018 ja englanniksi sen voi ostaa mm ravelrystä. Lankana Pirjon paidassa on Louhittaren Luola Kuutar, ihana merino-bambu lanka.

Valmiita neuleita on pari. Pirjolla päällä uusi paita. Silmukkamäärät on jälleen Leeni Hoimelan suunnittelemasta Rai Rai paidasta. Ohje on suomeksi julkaistu Taito-lehdessä vuonna 2018 ja englanniksi sen voi ostaa mm ravelrystä. Lankana Pirjon paidassa on Louhittaren Luola Kuutar, ihana merino-bambu lanka. Katrilla on käyttökokemusta langasta ja se on pysynyt todella hyvänä jo monta vuotta.

Huivi lapselle The simple thing ohjeella DK-vahvuisesta langasta https://www.ravelry.com/patterns/library/the-simple-thing

Katrin valmis on pieni huivi lapselle. Ohjeena The simple thing huivi, löytyy ilmaisena ravelrystä. Lankana on DK-vahvuinen SuloShopin merino.

Malabriko merinosok ei kestä sukassa, vahinkoja sattuu

Rikki menneet sukat on neulottu Malabrigon Sock langasta joka ei nimestään huolimatta siis ole sukkalangaksi tarkoitettu koska siinä ei ole vahviketta ollenkaan eli lanka on 100% merinoa. Ihana lanka paitoihin ja huiveihin ja tämäkin on pysynyt huiveissa varsinkin tosi hyvänä. 

Pirjo oli tilannut ihania hahtuvakiekkoja ehkä ruotsista. Nutideyarn on niiden merkki ja alla olevan osoitteen google niille löytää. Saapa nähdä mitä ihanaa niistä syntyy.

http://www.honerocheir.nu/

Katrin värikkäämmät langat on Ruskanlehden Terhin värjäämiä. Ihana tosi värikästä ja kerrassaan ihana raitapaita niistä kyllä tulisikin kun vain jostain saisi ostaa neuleaikaa. https://www.ruskanlehti.fi/

Katrin värikkäämmät langat on Ruskanlehden Terhin värjäämiä. Ihana tosi värikästä ja kerrassaan ihana raitapaita niistä kyllä tulisikin kun vain jostain saisi ostaa neuleaikaa.

https://www.ruskanlehti.fi/

Villapesusopiva yhteisneulonta alkaa!

https://youtu.be/R3O9reaQnYY

Yhteistyökumppaneina toimii Lankapuoti Tiukula ja Ilo.

Toivottavasti langat on jo hankittuna tai ainakin tilaus tehtynä. Nyt jos koskaan kannattaa tukea suomalaisia yrityksiä jos se suinkin on mahdollista.

Sopiva villatakkiin valitut langat ja lankasetit saat -20% alennuksella yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista (ilman koodia) 5.6 asti.

Silmukkakaapelit yms Knitting Barberin tuotteet:

https://www.ckcraftandknit.com/

Käytä somessa hästägiä #villapesusopiva ja osallistut arvontaan. Palkinnot ovat lahjoittaneet Ilo, Tiukula ja Knitting Barber.

Villapesusopiva on niin ihana että se ansaitsee ehkä oman blogipostauksen eli siitä juttua myöhemmin lisää!

Lämpöistä kesäkuuta!

Pinjo designin korvakorut, uutuustuotteita suunnitellaan. Lammaskorvakorut suomalaisesta koivuvanerista.

Jakson loppupuolella Pirjo esittelee kesän uuden korun, ihanaisen lampaan ja siihen liittyen on jaksossa arvonta.

22.5.2023

Yhteisneulonta alkaa

Yhteisneulonta

Seuraavassa jaksossa parin viikon päästä polkaistaan käyntiin yhteisneulonta Villapesusopiva-villatakista! Takkia varten tehdään ilmainen reseptin jonka avulla saa tehtyä itselle sopivan takin. Tämä projekti vaatii mallitilkun neulomisen ja vähän matematiikkaa, mutta siitä selviää kun teemme yhdessä! Takissa ideana on se ettei  silmukoita tarvitse erikseen poimia vaan nappilistoja ja hihoja varten silmukat luodaan samalla kun neule edistyy ylhäältä alaspäin. Toinen takki neulotaan sileää neuletta ja toiseen tehdään helppoa pintaneuletta.

Yhteistyössä on voimaa!

Yhteistyökumppaneiksi tähän projektiin saatiin ihanat lankakaupat idästä ja lännestä.

Lankapuoti Tiukula on Joensuusta kotoisin oleva perheyritys jonka vetovastuussa on iloinen Tiina

https://www.lankapuotitiukula.fi/ Tiukulan valikoimasta takkiin valikoitui suomalainen lampaanvilla DK vahvuisena.

Turkulaisen Ilon kauppiaat Jonna ja Laura värjäävät ja myyvät kaupassaan mm Aara-lankoja. Heidän valikoimasta neuletakkiin langoiksi valikoitui ihanat Mieli ja Hieno eli vahvistettu merinolanka ja silkki-mohair.

https://suomi.iloyarn.fi/

Nyt on aika hankkia langat villatakkeihin! Näin pääset heti mukaan yhteisneulontaan. Aaran langat värjätään tilausjärjestyksessä eli nopeat tilaajat pääsevät aloittamaan nopeammin.

Sopiva villatakkiin valitut langat ja lankasetit saat -20% alennuksella yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista (ilman koodia) 5.6.23 asti.

Yhteisneulonnan lopuksi arvotaan palkintoja.

Villapesuohjelma, villatakki omilla mitoilla, neulo villatakki

Käytä hästägiä #villapesusopiva ja osallistut arvontaan Instagramissa. Palkinnon ovat lahjoittaneet Ilo ja Tiukula. Arvomme lahjakortit marraskuussa eli aikaa neulomiseen on reilusti. Jokainen kuva on arpa! Eli mitä enemmän postauksia aiheesta sen parempi mahdollisuus voittaa palkinto!

Lahjakortti Iloon: arvo 50e

Lahjakortti Tiukulan verkkokauppaa: arvo 50e (käy Neulojan sohvilla lankoihin)

Lankapuoti Tiukula Neuloja Sohvilla

https://www.lankapuotitiukula.fi/p/neulojan-sohvilla-luja-dk-kaksisaikeinen-kylma-luonnonvalkoinen

”Neulojan Sohvilla on syntynyt rakkaudesta kotimaiseen villaan ja sen  ainutlaatuisuuteen. Lisäksi olen halunnut kehittään lankatuotteen, jonka tuotantoketju on jäljitettävissä tilalle saakka. Luja DK kaksisäikeinen on Sohvillan ensimmäinen lankatuote, joka julkaistiin tammikuussa 2023. Lankatuote on kehitetty Idän Kehräämön kanssa yhteistyössä ja se on testattu 2022 vuonna myös sukkalankana useammalla neulojalla kahdessa eri testierässä. Kestävyyttä lankaan tuo Oxford Down lampaan villakuitu. Lanka on valmistettu puolikampalankakoneella, jonka ansiosta se on erityisen pehmeää ja sopii kuohkean olemuksensa ansiosta niin paitoihin, takkeihin kuin napakammalla käsialalla neulottuna sukkiin.

Aarayarns

Valmiit setit löytyy tästä: https://suomi.iloyarn.fi/products/aara-villapesu-sopiva-set

https://www.iloyarn.fi/collections/aara

Sattumilla, oikeissa paikoissa jaetuilla sanoilla ja ajatuksilla, voi olla mittaamattomat vaikutukset. Rönsyilevät, samansuuntaiset mielenkiinnonkohteet niin käsitöiden merkityksestä, langoista kuin värimaailmoista loi pohjan yhteiselle värjäämistarinalle.

Aara on ihania, käsin Suomessa värjättyjä lankoja, joiden värikartta on luotu ystävien yhteisten visioiden, inspiraation kuin onnellisten sattumienkin pohjalta.

Jaksossa :

Reykjavik Soft Meiju K-P:n maksullinen ohje ravelrystä. Paita on suosittua islantilaista tyyliä ja ohjeen lankana on alunperin Letlopi eli islantilainen villa. Katrin paita on neulottu pehmeämmästä kierrätysvillasta. Kremken lankoja myy mm Kässäkerho PomPom Kuopiossa

Reykjavik Soft Meiju K-P:n maksullinen ohje ravelrystä. Paita on suosittua islantilaista tyyliä ja ohjeen lankana on alunperin Letlopi eli islantilainen villa. Katrin paita on neulottu pehmeämmästä kierrätysvillasta. Kremken lankoja myy mm Kässäkerho PomPom Kuopiossa

Pirjon vihreä fade-paita Aaran Kontu langasta Rai Rai paidan ohjeella. Rai rai paidan ohje on julkaistu suomeksi Taitolehdessä 5 vuotta sitten, Leeni Hoimena on kirjoittanut ohjeen myös englanniksi ja sen voi ostaa ravelrystä. https://www.ravelry.com/patterns/library/rai-rai-sweater Soe paidasta on juttua jo edellisessä blogipostauksessa. Ohje on julkaistu Laine lehdessä https://www.ravelry.com/patterns/library/soe

Pirjon vihreä fade-paita Aaran Kontu langasta Rai Rai paidan ohjeella. Rai rai paidan ohje on julkaistu suomeksi Taitolehdessä 5 vuotta sitten, Leeni Hoimena on kirjoittanut ohjeen myös englanniksi ja sen voi ostaa ravelrystä.

https://www.ravelry.com/patterns/library/rai-rai-sweater

Soe paidasta on juttua jo edellisessä blogipostauksessa. Ohje on julkaistu Laine lehdessä

https://www.ravelry.com/patterns/library/soe

Aaran lankasetit, Aaran langat_villapesusopiva

Kesken:

Katrilla The simple thing huivi DK-vahvuisesta langasta. 

Pirjolla on kesken Rai rai Louhittaren luolan langoista.

Neulojan koruksi sopiva Sopiva rannekoru löytyy Pirjon verkkokaupasta https://www.pinjodesign.fi/kauppa/

Neulojan koruksi sopiva Sopiva rannekoru löytyy Pirjon verkkokaupasta

https://www.pinjodesign.fi/kauppa/

Jakso 138

Aina villatakki, Ainacardikan, Katri, villapesuohjelma, neulottu villatkki, Lauralanka
Aina villatakki, Ainacardikan, Pirjo, villapesuohjelma, neulottu villatkki, Lauralanka

Kumpikin on vihdoinkin saanut valmiiksi paljon puhutun ja nauretun Aina-villatakin
#ainacardigan

Ohje tähän takkiin löytyy Urban Knits Easy kirjasta. Urban knit easy

Kirjassa tälle takille on kaksi eri pituusvaihtoehtoa ja pidemmässä on vyö.

Meidän molempien takit on tehty lyhyemmän ohjeella. Kiinnitystä eli nappeja tai neppareita ei ole.

Halutessaan tai tarvittaessa takin saa kätevästi kiinni Pirjon suunnittelemalla Kätevä-neulekorulla.

Raitasukat, ihanat raitasukat, jämälankasukat, jämälankavaihto

ämälankasukat

Raitasukat, Villapesuohjelma, Lankavaihto

Raitasukat tiimalasikantapäällä

Lankavaihto ystävien neuleklubissa

Lankavaihto palloja

Sukat täynnä ihania muistoja.


Ystävienneuleklubi oli kerho joka kokoontui Oulun Taitoshopilla viime syksynä ja tänä keväänä uudelleen.

Pidimme aina klubin alkuun alustuksen etukäteen sovitusta aiheesta. Sen jälkeen aiheesta yleensä juteltiin yhdessä. Jaettiin kokemuksia langoista ja ohjeista, millä ohjeella onnistuu ja kenen suunnittelijoiden ohjeet sopivat kellekin.

Makuasioita on monia eikä niistä tietenkään kiistelty.
Kevään viimeisellä klubikerralla 30.3. teimme jämälankavaihdon. Jokainen toi viis palleroa ja sai tilalle viisi. Niistä sitten sukkia neulomaan.

Pirjon valmiit sukat esiteltiin jaksossa 138. Katri sekoili omien jämäpalleroiden kanssa sen verran paljon ettei osallistunut vaihtoon, mutta sai kuitenkin lohdutuspallerot joista tuli sukat lapselle.

Toivotaan että tämä klubi jatkuu jälleen ensi syksynä! Ehkäpä jopa virtuaalisena niin että osallistua voi ympäri maata.

Robinia Light pusero.

Keskeneräiset neuleet, jakso 138

 

Yllätys aloitus, jopa aloittajalle, oli Robinia Light pusero. Olen useaan kertaa ihastellut jo aikaisemmin julkaistua Robinia paidan ohjetta, mutta pelännyt sen olevan liian paksu. Kun näin että Anna Ventzel julkaisi paidasta ohuemman (DK-vahvuinen lanka) ostin ohjeen heti ja netti kirpparilta ostetut langat pääsivät käyttöön saman tien. Uskon että siitä tulee ihana.

Paita neulotaan ylhäältä alas, saumattomasti. Etu- ja takakappaleet neulotaan ylhäällä erikseen tasona ja kirjoneulettakin joutuu tasona muutaman kerroksen neulomaan, mutta se onneksi menee melko kivuttomasti.

Robinia light
https://www.ravelry.com/projects/Katrilliini/robinia-light

Soe, Lainemagazine, Soepaita, Soesweater

 

Pirjon Soe paita on edennyt jo hihoihin. Paidasta tulee todella ihana! Ihanaa Kristiinan kehräämön villaa. Samasta langasta on tehty meidän suunnittelema Villapesuhelmi-huivi. Soessa on todella näyttävät palmikot olkapäällä ja hihoissa.

Soe paita, ohje Laine 16

https://www.ravelry.com/patterns/library/soe

https://www.ravelry.com/patterns/library/villapesuhelmi

Valoa bonnetin

Joskus talvella neuloin pienelle ihmiselle Eino-kypärämyssyn.

Lakki on ollut päivittäisessä käytössä ja saanut paljon kehuja mm päiväkodin henkilökunnalta. Lakki suojaa hyvin niskan ja korvat ja sivulle tuleva lippa suojaa myös tuulelta hyvin.

Siksi ostin saman suunnittelijan Valoa bonnetin ohjee epäröimättä. Alussa toki jouduin hieman googlettamaan koska ohjeessa on eri koot iän mukaan eikä tämän tyypin pää ole ”ohjeiden mukainen” eli hänen pää on ikäistään pienempi.

Langaksi tähän lakkiin valikoitui Duo, puuvilla-merino lanka, vahvuudeltaan DK.

Väri on puuteri ja langat tilasin Lankakauppa Titityystä. Lakki on vielä alkutekijöissään eli siitä myöhemmin lisää.

https://www.ravelry.com/projects/Katrilliini/eino-balaclava

https://www.ravelry.com/patterns/library/eino-balaclava

https://www.ravelry.com/projects/Katrilliini/valoa-bonnet?new=true

https://www.ravelry.com/patterns/library/valoa-bonnet

Piessan lammastilan hahtuva, Hahtuvakiekko, Suomalsinen lampaanvilla

Kesken on myös 52 x helpot neuleet kirjasta Enkel paita.

Paidan on suunnitellut Meiju KP. Lankana paidassa on ihanaakin ihanampi Piessan Lammastilan hahtuva ja Ito Sensai silkkimohair. Paidasta on tulossa ihana, mutta nyt se vähän jäi vaaleampien jalkoihin.

 

Suunnittelurintamalla on julkisuudessa viime aikoina ollut aika hiljaista. Taustalla ollaan kyllä paljon asioita pohdittu ja toisiamme ideoilla heitelty. Työnalla on yksi tilaustyö johon ohje julkaistaan syksyllä. Se ei tule meidän kautta myyntiin tms mutta kerromme kyllä sitten myöhemmin mistä ja miten sen ohjeen voi itselleen saada. Siitä tulee ihana, iso ja villainen.

Lisäksi on suunnitelmissa reseptiä yhteen ja ehkä toiseenkin asiaan, mutta pidetään se vielä salassa. Suunnittelutoimet on aloitettu ja ehkä jopa mallitilkut neulottu. Yhteistyön verkkoja on heitelty ja katsotaan mitä niistä tulee saaliksi 😀

SuloShop, sukkalanka, arvontapalkinto, arvonta

Jakson lopussa laitoimme käytiin arvonnan. Kommentoimalla jakson 138 ( tästä jaksoon ) alle olet mukana Suloshopin lahjoittaman sukkalangan arvonnassa.

Voi miten herkulliset sukat siitä tulisikaan!

 

Paljon kiitoksia Suloshopin Annille palkinnon lahjoittamisesta!

Nähdää seuraavassa jaksossa!

Katri Ja Pirjo​

Viimeinen #villapesukesä22

Villapesuohjelma, YouTube- kanava
Viimeinen #villapesukesä22

Viimeinen

 
 
Tämä huivi on viides suunnitelmamme kesähuivi ja sai nimekseen Viimeinen, saattaa hyvinkin olla, että se myös jää nimensä moiseksi.
Huivi on meidän lahja Villapesuohjelman katsojille.
Ohje tulee myytäväksi ravelryyn ja Villapesuohjelman verkkokauppaan, katsojat saavat koodin, jolla ohjeen saa ilmaiseksi, koodi on voimassa heinäkuun loppuun. Koodi löytyy jaksosta 123.
 
 
Huivi neulotaan ylhäältä alas tasona. Huivin reunoja kehystää pitsi, joka toteutetaan intarsiana yläreunassa, keskustaa koristaa yksinkertainen pintaneule.
Kun huivin korkeus on saavutettu, reunapitsi muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla ja silmukoita lisätään samalla levenevää helmapitsia varten. Huivin alareuna viimeistellään näyttävällä helma pitsillä, joka yhdistyy lyhennettyjen kerrosten myötä toisen reunan pitsiin. Pitsineuletta koristaa pienet lankanypyt, halutessasi voit lisätä huiviin helmiä nyppyjen tilalle. Huivi viimeistellään pingottamalla pitsien aaltoilevat reunat näyttäväksi kokonaisuudeksi.
 
Koko: 
Noin 180 x 60 cm  
 
Materiaalit:
Lanka: Uchitita merino single (100% merino,  360m/100g) 
Menekki: Pääväriä 2 vyyhtiä, kontrastiväriä 2 vyyhtiä
Pyöröpuikko:3.75 mm/100cm
Muut: Tarvikkeet huivin pingotusta varten.
Päättelyneula
(Helmiä n 100 kpl. Mallihuivissa on käytetty pieniä, 8/0 toho siemenhelmiä, pieni virkkuukoukku tai esim hammaslankaa helmien laittamista varten)
Tiheys: 23 silmukkaa ja 36 kerrosta / 10 cm
Viimeinen #villapesukesä2
06

Pirjo ja Katri

Viimeinen #villapesukesä2
07

Nypyillä tai helmillä.

Se viimeinen valonsäde, joka värjää rajapinnan, jossa tummuva taivas ja tyyntyvä meri kohtaa. 
Huivin pitsi kuvaa sitä upea väriloisto, keskusta lainehtivaa merta.

 
Viimeinen

Huivi on suunniteltu yhteistyössä Lankakauppa Titityyn kanssa.

Löydätkin upeat lankasetit huiviin suoraan Titityyn sivulta.

Villapesukassi

Villapesukassi on neulojan oma kassi, joka on syntynyt tarpeeseen.

Me haluttiin itselle iso ja vahva kassi, johon voi huoletta nakata mukaan kaikki tapeellinen tavara, kun lähdetään messuille tai miittiin.

Aina on monta projektia kesken ja mukaan pitää saada aina ”varalta” jotain muutakin neulottavaa. Te tiedätte!

Ajateltiin sitten, että jos me tervitaan semmoinen, niin ehkäpä joku muukin. 

Villapesukassi

Heti ihan aluksi päätettiin, että halutaan tehdä yhteistyötä suomalasen yrityksen kanssa kassin ompeluun liittyvissä asioissa.

Laitettiin haku Facebookin Naisyrittäjät ryhmään ja sitä kautta saatiin yhteydenottoja.

Monen hyvän vaihtoehdon lomasta valitsimme Väylä ry:n yhteistyökumppaniksi.

Väylä on voittoa tavoittelematon yritys, joka työllistää kehitysvammaisia ammattilaisia ja maksaa työntekijöille oikean palkan. Hienoa työtä, sanomme me!

Villapesukassikassi, neulon olen onnellinen, villapoesuohjelma, neulojan laukku,

Voit tilata oman kassisi verkkokaupasta postitettuna.

Kassin hinta on 39 e ja posti- ja lähetyskulut 4.90 e. 

Neulon,

olen onnellinen.

Oletko sinä?

Elementor #3622

Kuva :Kässäkerho Pompom

Lokakuun Villapesuhaaste on polkaistu käyntiin.

 

Käsityökekkereiden Veera on suunnitellut upean Juurakko – neulepaidan, johon Kässäkerho Pompomin Liinu värjäsi upeat Linea DK langat.

Kuva: Kässäkerho Pompom

Lokakuun ajan Juurakko-paita on noin 20% tarjouksella, sekä verkkokurssina ja pdf-ohjeena. Ohjeet löydät Käsityökekkereiden nettisivuilta ja Ravelrystä.

Kun ostat Linnea DK-lankoja paitaan (väh 4 vyyhtiä), saat mukaan Pompomin oman pussukan. Ostokset voi tehdä suoraan Pompomin sivuilta. Värejä löytyy paljon, ja lankoa värjätään koko lokakuun ajan. Jos nyt joku väri on siis loppunut, lisää on tulossa.

Kuva: Käsityökekkerit

Juurakko-paita neulotaan ylhäältä alas pyörönä. Paidassa on hyvin istuvat satulahihat. Helma asettuu ja kapenee vyötärölle, joten paita sopii mainiosti mekkojen, hameiden ja vyötärölle istuvien housujen pariksi. Koska työ neulotaan ylhäältä alas, paitaa voi työn edetessä helposti sovittaa.

Kuva: Käsityökekkerit

Lokakuun Villapesuhaasteen säännöt. 

1. Neulo Käsityökekkeri Veera Jussilan uusi Juurakko -paita Pompomin Linea DK – langasta = kaksi arpaa

2. Neulo mitä tahansa Käsityökekkerit Veeran ohjeella = 1 arpa

3. Neulo mitä tahansa Pompomin langasta = 1 arpa

Villapesuohjelma, YouTube- kanava

Villapesurutistus

Villapesurutistus on Villapesuohjelman kesän 2021 huivi. Huivi on kolmiohuivi joka muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla hieman leveämmäksi. Huivi aloitetaan niskasta, sen pintaa rytmittää kaunis, mutta helppo pitsi ja ainaoikeat raidat. Pitsin kaavion oppii helposti ulkoa, joten huivia on mukava neuloa seuraamatta koko ajan ohjetta. Mielenkiintoa neulomiseen saadaan kolmivärisellä irtarsianeuleella. Alaosan pitsissä leikittelee pienet pompulat.

Neulefestarit Toivolan Vanhalla pihalla jyväskylässä tulee taas.

Etkoillaan jo perinteeksi muodostuneella tavalla neulomalla villapesuhuivit ja yhteiskuvaamalla niitä sitten festareilla.

Tule mukaan yhteisneulomaan. Villapesuohjelman katsojat saavat ohjeen huiviin ilmaiseksi. Koodin löydät jaksosta 103. Alla linkki jaksoon.

Villapesurutistus lankasetti sisältää 3 x 100 g vyyhtiä Uschitita Merino Singles -lankaa.

Löydät valmiit setit Titityystä

Katrin setti sisältää värit:

Amygdala
Cry Wolf
TGIF

Villapesurutistus Pirjon lankasetti

 
 
 

Katso tarkemmat tiedot yhteisneulonnasta jaksosta 103.

villapesuohjelma

Tämän huivin neulominen ja ohjeen suunnittelu oli mukavaa puuhaa. Mielessä vilahteli muistot neulefestareilta, niistä monista kohtaamisista ja onnelllisuudesta, joka siellä aina on vallitseva tunne.

Sunnitteluprojekti lähti tällä kertaa ihan eri suunnasta, sillä ensimäiseksi me valittiin huiville nimi.

Villapesurutistus on lämmin halaus kaikille Villapesuohjelman katsojille, mukana kulkeville, neulesiskoille.

Se on suunniteltu helpoksi neuloa, jotta jokainen pystyy suoriutumaan helposti. Intarsia osuus haastaa neulojan seuraamaan ohjetta tarkasti, silmukkamerkkejä asetetaan ja poistellaan rytmikkäästi. 

Tässä projektissa meillä on yhteistyökumppanian Lankakauppa Titityy.

Olemme todella kiitollisia yhteistyöstä, yhdessä on mukavampaa.

#Villapesutoukokuu

Villa
pesu
haaste

Villapesuhaasteen Toukokuu on alkanut. Tulethan mukaan?

Villapesuhaaste

#villapesutoukokuu

Villapesuhaasteen Toukokuu on Laine- kuu.

Saimme yhteistyökumppaniksi Laine -lehden upeat naiset Sinin ja Jonnan.

Päätimme yhteistyössä, että Toukokuussa neulotaan Laineen julkaisemia ohjeita, jaetaan iloa ja inspiraatiota.

Yhteisneulontaan osallistuvien kesken Laine lahjoitti upeita palkintoja.

Instagramissa hästägiä #villapesutoukokuu käyttäneiden kesken arvotaan mahtava palkinto, johon kuuluu Ruokaystävät kirja ja Laine – lehde vuosikerta suomenkielisenä.

Ravelryssä keskusteluketjuun osallistuvien kesken arvotaan Onnensäikeitä  kirja ja Laineen muistikirja.

Ravelryssä valmiiden töiden ketjuun saat laittaa kaksi kuvaa = 2 arpaa, mikäli  aloitat toukokuun aikana neuleen Laine – lehden numerosta 11 tai uudesta 52 x villahuivit kirjasta, ja sen valmiiksi tämän vuoden aikana.
 

Villapesuhelmi

Sen nimeksi valikoitui Villapesuhelmi.

Villapesuhelmi on syntynyt yhteistyössä Oulun Taitoshopin kanssa.

Ohjeen löydät Villapesuohjelman verkkokaupasta tai Ravelrystä.

Huivi on neulottu Aurora langasta, löydät sen Taitoshopin verkkokaupasta.

Tämä lanka on kyllä HELMI, todellakin.

Upea 2 – säikeinen Suomenlampaan villa tulee Vaskivuoren tilalta ja se kehrätään Kehräämö Cristinassa. 

Kotimaista, upeaa, rasvaista villaa.

Yksivärinen villahuivi on itsessään jokaisen vaatekaapin HELMI.
Tämä kaunokainen kätkee sisäänsä lisäksi HELMImäisiä nyppyjä.

Jos juuri nyt ei paksun villahuivin neulominen innosta, 
nappaa ihmeessä ohje ja lanka valmiiksi syksyä varten.

Lankaa on kaupassa rajoitettu määrä.

suunitelmia

Uutta tulossa. Kesä lähenee ja pitempään Villapesuohjelmaa seuranneet voivatkin jo arvailla, mitä tuleman pitää. Täällä on siis pitänyt kiirettä. Iloisella mielellä tehdään hommia ja odotetaan, että päästäänkö tapaamaan neuleystäviä.

Villapesukuviot

uusi ohje on valmis

Villapesukuviot

Villapesu-kuviot

Katri Raunama ja Pirjo Lakkapää

Villatakki neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Siinä on pyöreä kirjoneulekaarroke, jossa ei ole pitkiä langanjuoksuja. Ilmettä villatakkiin antaa korkea kaulus  ja pitkät eriväriset resorit helmassa ja hihansuissa.

Villatakki neulotaan pyöränä ja leikataan auki neulomisen jälkeen, steekkaussilmukat lisätään kaulusresorin neulomisen jälkeen ja niitä jatketaan helman resoriin asti. Helmaresori neulotaan tasona.

 


"Halusimme luoda kauniin kirjoneuletakin, jonka jokainen osaa neuloa. Ohje-videoilla näytetään, miten kaikki tapahtuu"

Pirjo ja Katri

Yhteisneulonta alkaa

Oletko valmis?

lankakauppa ILO palvelee sinua!

Lankakauppa ILO on mukana menossa.

Ilosta löydät osaavan henkilökunnan auttamaan sinua lankojen ja värien valinnassa. Ilo lahjoittaa myös palkintoja, jotka arvotaan osallistujien kesken.

Villapesuohjelman Syntymäpäivätapaaminen!

Villapesuohjelma; jakso 2

Villapesuohjelman synttärit!

Juhlat tulossa

Villapesuohjelman syntymäpäiviä juhlitaan yhdessä. Tänä vuonna juhlat järjestetään Zoom – alustalla netissä. Jokainen voi osallistua juhliin siis suoraan omalta kotisohvalta.

Villapesuohjelman synttäritapaaminen 17.1.
klo 12-14

 
Ilmoittaudu mukaan villapesuohjelman synttäritapaamiseen sunnuntaihin 17.1. klo 10 mennessä! Mukaan pääsee 100 ensiksi ilmoittautunutta. Lähetämme sähköpostitse linkin zoom-tapaamiseen ilmoittautumisajan päätyttyä.

SYNTTÄRI OHJELMA

Mitä siellä oikein tehdään?

Neulontaa yhdessä

Tärkeintä on yhdessä tekeminen! Istutaan siis hetkeksi alas ja neulotaan hyvässä seurassa. Juodaan kupposet kahvia ja nautitaan pala kakkua.

Arvontaa

Syntymäpäivillä on mahtavaa järjestää jotain ohjelmaa.     Tällä kertaa arvomme osallistujien kesken. Arvonta suoritetaan synttäreillä ja voittaminen edellyttää ”kuulolla” oloa.

Esitellään syntymäpäivä-lahjaksi sopivia ideoita!

Esittelemme viikon aikana syntyneitä ideoita ja yhteistyö – kumppaneiden antamia vinkkejä.

Jokainen saa osallistua

Synttärivieraat pääsevät myös kertomaan omia ideoitaan. Ota siis mukaan neulomuksia, joita ajattelit aloittaa #villapesutammikuu haaseeseen ja kerro vinkkisi muillekin.

Taito Shop Oulu

Tammikuun villapesuhaasteen yhteistyökumppanina on Oulun Taito Shop. Järjestämme Tammikuun aikana monenlaista mukavaa yhdessä ja Taito Shopin väki esittelee mukavia syntymäpäivähaaste – ideoita villapesuhaasteeseen. Taitaapa sieltä olla tulossa huikeita alennus-koodejakin. pysykää kuulolla. 

Mukana pussukka

Ensimäinen Taito Shop Oulun tarjoama tarjous on 20% alennus tähän meidän suunnittelemaan Mukana pussukka – tarvikepakettiin. Tarjous on voimassa 12.1.-18.1.2021 välisenä aikana Taito Shop Oulun verkkokaupassa.

"Villapesusynttärit on nyt netissä. Se on huisaa, että osallistua voi, vaikka asuisi kuinka kaukana"
Katri