22.5.2023

Yhteisneulonta alkaa

Yhteisneulonta

Seuraavassa jaksossa parin viikon päästä polkaistaan käyntiin yhteisneulonta Villapesusopiva-villatakista! Takkia varten tehdään ilmainen reseptin jonka avulla saa tehtyä itselle sopivan takin. Tämä projekti vaatii mallitilkun neulomisen ja vähän matematiikkaa, mutta siitä selviää kun teemme yhdessä! Takissa ideana on se ettei  silmukoita tarvitse erikseen poimia vaan nappilistoja ja hihoja varten silmukat luodaan samalla kun neule edistyy ylhäältä alaspäin. Toinen takki neulotaan sileää neuletta ja toiseen tehdään helppoa pintaneuletta.

Yhteistyössä on voimaa!

Yhteistyökumppaneiksi tähän projektiin saatiin ihanat lankakaupat idästä ja lännestä.

Lankapuoti Tiukula on Joensuusta kotoisin oleva perheyritys jonka vetovastuussa on iloinen Tiina

https://www.lankapuotitiukula.fi/ Tiukulan valikoimasta takkiin valikoitui suomalainen lampaanvilla DK vahvuisena.

Turkulaisen Ilon kauppiaat Jonna ja Laura värjäävät ja myyvät kaupassaan mm Aara-lankoja. Heidän valikoimasta neuletakkiin langoiksi valikoitui ihanat Mieli ja Hieno eli vahvistettu merinolanka ja silkki-mohair.

https://suomi.iloyarn.fi/

Nyt on aika hankkia langat villatakkeihin! Näin pääset heti mukaan yhteisneulontaan. Aaran langat värjätään tilausjärjestyksessä eli nopeat tilaajat pääsevät aloittamaan nopeammin.

Sopiva villatakkiin valitut langat ja lankasetit saat -20% alennuksella yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista (ilman koodia) 5.6.23 asti.

Yhteisneulonnan lopuksi arvotaan palkintoja.

Villapesuohjelma, villatakki omilla mitoilla, neulo villatakki

Käytä hästägiä #villapesusopiva ja osallistut arvontaan Instagramissa. Palkinnon ovat lahjoittaneet Ilo ja Tiukula. Arvomme lahjakortit marraskuussa eli aikaa neulomiseen on reilusti. Jokainen kuva on arpa! Eli mitä enemmän postauksia aiheesta sen parempi mahdollisuus voittaa palkinto!

Lahjakortti Iloon: arvo 50e

Lahjakortti Tiukulan verkkokauppaa: arvo 50e (käy Neulojan sohvilla lankoihin)

Lankapuoti Tiukula Neuloja Sohvilla

https://www.lankapuotitiukula.fi/p/neulojan-sohvilla-luja-dk-kaksisaikeinen-kylma-luonnonvalkoinen

”Neulojan Sohvilla on syntynyt rakkaudesta kotimaiseen villaan ja sen  ainutlaatuisuuteen. Lisäksi olen halunnut kehittään lankatuotteen, jonka tuotantoketju on jäljitettävissä tilalle saakka. Luja DK kaksisäikeinen on Sohvillan ensimmäinen lankatuote, joka julkaistiin tammikuussa 2023. Lankatuote on kehitetty Idän Kehräämön kanssa yhteistyössä ja se on testattu 2022 vuonna myös sukkalankana useammalla neulojalla kahdessa eri testierässä. Kestävyyttä lankaan tuo Oxford Down lampaan villakuitu. Lanka on valmistettu puolikampalankakoneella, jonka ansiosta se on erityisen pehmeää ja sopii kuohkean olemuksensa ansiosta niin paitoihin, takkeihin kuin napakammalla käsialalla neulottuna sukkiin.

Aarayarns

Valmiit setit löytyy tästä: https://suomi.iloyarn.fi/products/aara-villapesu-sopiva-set

https://www.iloyarn.fi/collections/aara

Sattumilla, oikeissa paikoissa jaetuilla sanoilla ja ajatuksilla, voi olla mittaamattomat vaikutukset. Rönsyilevät, samansuuntaiset mielenkiinnonkohteet niin käsitöiden merkityksestä, langoista kuin värimaailmoista loi pohjan yhteiselle värjäämistarinalle.

Aara on ihania, käsin Suomessa värjättyjä lankoja, joiden värikartta on luotu ystävien yhteisten visioiden, inspiraation kuin onnellisten sattumienkin pohjalta.

Jaksossa :

Reykjavik Soft Meiju K-P:n maksullinen ohje ravelrystä. Paita on suosittua islantilaista tyyliä ja ohjeen lankana on alunperin Letlopi eli islantilainen villa. Katrin paita on neulottu pehmeämmästä kierrätysvillasta. Kremken lankoja myy mm Kässäkerho PomPom Kuopiossa

Reykjavik Soft Meiju K-P:n maksullinen ohje ravelrystä. Paita on suosittua islantilaista tyyliä ja ohjeen lankana on alunperin Letlopi eli islantilainen villa. Katrin paita on neulottu pehmeämmästä kierrätysvillasta. Kremken lankoja myy mm Kässäkerho PomPom Kuopiossa

Pirjon vihreä fade-paita Aaran Kontu langasta Rai Rai paidan ohjeella. Rai rai paidan ohje on julkaistu suomeksi Taitolehdessä 5 vuotta sitten, Leeni Hoimena on kirjoittanut ohjeen myös englanniksi ja sen voi ostaa ravelrystä. https://www.ravelry.com/patterns/library/rai-rai-sweater Soe paidasta on juttua jo edellisessä blogipostauksessa. Ohje on julkaistu Laine lehdessä https://www.ravelry.com/patterns/library/soe

Pirjon vihreä fade-paita Aaran Kontu langasta Rai Rai paidan ohjeella. Rai rai paidan ohje on julkaistu suomeksi Taitolehdessä 5 vuotta sitten, Leeni Hoimena on kirjoittanut ohjeen myös englanniksi ja sen voi ostaa ravelrystä.

https://www.ravelry.com/patterns/library/rai-rai-sweater

Soe paidasta on juttua jo edellisessä blogipostauksessa. Ohje on julkaistu Laine lehdessä

https://www.ravelry.com/patterns/library/soe

Aaran lankasetit, Aaran langat_villapesusopiva

Kesken:

Katrilla The simple thing huivi DK-vahvuisesta langasta. 

Pirjolla on kesken Rai rai Louhittaren luolan langoista.

Neulojan koruksi sopiva Sopiva rannekoru löytyy Pirjon verkkokaupasta https://www.pinjodesign.fi/kauppa/

Neulojan koruksi sopiva Sopiva rannekoru löytyy Pirjon verkkokaupasta

https://www.pinjodesign.fi/kauppa/